Докато съществуват атомни бомби,  ядрената катастрофа е реална, заяви днес

...
Докато съществуват атомни бомби,  ядрената катастрофа е реална, заяви днес
Коментари Харесай

Беатрис Фин: Светът ще ликвидира или ядрените оръжия, или себе си

Докато съществуват атомни бомби,  нуклеарната злополука е действителна, съобщи през днешния ден ръководителят на Международната акция за възбрана на нуклеарните оръжия Беатрис Фин , която завоюва тазгодишната Нобелова премия за мир.

Ядрените оръжия са светиня, те са махмурлук от една отминала ера. Никой през днешния ден не би предположил съществено, че безразборното ликвидиране на милиони хора и унищожаването на градовете, е законна военна тактичност. Тези оръжия не ни дават сигурност, те не са средство за въздържане, те единствено подтикват и други страни да извършват лични стратегии за основаване на нуклеарни оръжия, подчерта  Беатрис Фин на конференция в Норвежкия нобелов комитет в Осло.

Според нея в този момент светът е изправен пред категоричен избор: или ще ликвидира нуклеарните оръжия или ние ще унищожаваме самите себе си.

Фин означи също, че средствата от Нобеловата премия, които са над един милион $, ще бъдат употребявани за основаване на нова организация, която в околните три години ще работи за идеята всички страни да подпишат и ратифицират контракта за възбрана на нуклеарните оръжия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР